تبلیغات
کتاب آشپزی آنلاین برای تازه عروس ها - ته‌چین آلبالو | پلو و چلو

آموزش آشپزی غذاهای ایرونی ایرانی - خارجی فرنگی - ایتالیایی - هندی - اسپانیایی - پاكستانی - عربی - تبریزی - انواع خورش خورشت - پلو - چلو - املت - كباب - دسر

Cook Book

جستجو

 

ته‌چین آلبالو | پلو و چلو

جمعه 15 خرداد 1388   01:04 ق.ظ



بیشتر آقایان علاقه زیادی به غذاهای سنتی و اصیل ایرانی دارند. آلبالو پلو هم یكی از همین نوع غذاهاست كه در قالب ته‌چین، به شكل فانتزی‌تری درآمده است. پس مطمئنا این غذا را هم به همان میزان دوست خواهند داشت.
ته‌چین آلبالو علاوه بر طعم و مزه خوبی كه دارد به لحاظ ظاهری هم زیبا و اشتهابرانگیز است.

مواد لازم برای 6 نفر:

- برنج 5487 5487 5487 4 پیمانه
- زرده تخم‌مرغ 5487 5487 4 عدد
- ماست 5487 5487 5487 5 قاشق سوپ‌خوری
- گوشت چرخ‌كرده 5487 300 گرم
- پیاز 5487 5487 5487 یك عدد بزرگ
- آلبالو 5487 5487 5487 500 گرم
- شكر 5487 5487 5487 100 گرم (بسته به ذائقه)
- كره 5487 5487 5487 25 گرم
- روغن ‌مایع 5487 5487 به مقدار لازم
- نمك و فلفل 5487 5487 به مقدار لازم
- زعفران ساییده شده 5487 یك قاشق چای‌خوری
توضیح: پودر زعفران را در 3 قاشق سوپ‌خوری آب‌جوش حل كنید. سپس روی كتری در حال جوش بگذارید تا دم بكشد.

روش پخت:

1- بعد از شستن آلبالوها، هسته آنها را درآورید. سپس آلبالوها را در كاسه درداری بریزید و روی آنها شكر بپاشید و در یخچال قرار دهید.
البته توجه داشته باشید كه این كارها را یك روز قبل از درست كردن ته‌چین باید انجام دهید.
2 - برنج را بشویید و همراه با مقداری نمك، حداقل به مدت 2 ساعت خیس كنید. در این فاصله زمانی، كاسه حاوی آلبالو را از یخچال خارج كنید و در سبدی كه روی كاسه دیگری قرار گرفته است بریزید و آب حاصل را كنار بگذارید.
3 - پیاز را به صورت خلالی خرد كنید. در یك تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز خرد شده را داخل روغن سرخ كنید. پس از آن، گوشت را نیز اضافه كرده، با كمی نمك و فلفل مزه‌دار كنید. بعد از اینكه گوشت را نیز همراه با پیاز تفت دادید، نصف استكان آب داخل تابه بریزید و در آن را بگذارید تا گوشت بپزد.
نكته: شما می‌توانید مانند آلبالو پلو، گوشت چرخ‌كرده را به صورت كوفته‌های ریز درآورده، همراه با آلبالو در میان برنج بریزید.
4 - قابلمه مناسبی را تا نیمه از آب پر كنید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج را در آب در حال جوش بریزید و پس از نیم‌پز شدن برنج، داخل سبد آبكشی كنید.
5 - كاسه بلوری بزرگی آماده كنید و زرده‌های تخم‌مرغ را در آن بریزید. سپس 4 قاشق ماست نیز به آن اضافه كنید و توسط چنگال خوب هم بزنید.
پس از آن، محلول زعفران را نیز بیفزایید و دوباره با چنگال هم بزنید.
حالا برنج آب‌كش شده را داخل كاسه بریزید و با كمك قاشقی بزرگ به این مایه آغشته كنید. البته این كار را به آرامی انجام دهید تا برنج له نشود.
6 - تابه گرد نچسبی آماده كنید و مقداری روغن در آن ریخته، نیمی از برنج را داخل تابه بریزید. سپس آلبالوی بدون آب را روی برنج بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف كنید. حالا سطح آلبالو را با لایه‌ای از گوشت چرخ‌كرده سرخ شده، بپوشانید. در مرحله آخر، باقیمانده برنج را روی گوشت بریزید و دوباره با پشت قاشق صاف كنید. به این ترتیب ته‌چین برای دم‌كردن آماده است.
شما می‌توانید به جای ریختن آب روی برنج، به همان میزان از آب شیرین شده آلبالو به همراه روغن یا كره استفاده كنید.
مدت زمان لازم برای دم كشیدن ته‌چین حدود 2 ساعت است. بعد از این مدت یك سینی یا دیس گرد را روی دهانه تابه قرار دهید و آن را برگردانید.


نوشته شده توسط : Cook Book