تبلیغات
کتاب آشپزی آنلاین برای تازه عروس ها - كلم پلو | پلو و چلو

آموزش آشپزی غذاهای ایرونی ایرانی - خارجی فرنگی - ایتالیایی - هندی - اسپانیایی - پاكستانی - عربی - تبریزی - انواع خورش خورشت - پلو - چلو - املت - كباب - دسر

Cook Book

جستجو

 

كلم پلو | پلو و چلو

جمعه 15 خرداد 1388   12:53 ب.ظ



مواد لازم:

1 كیلو 5487 5487 5487 5487  5487برنج
1 تا 5/1 كیلو 5487 5487 5487 5487  5487كلم
5/0 كیلو 5487 5487 5487 5487  5487گوشت چرخ كرده
یك قاشق چایخوری 5487زعفران ساییده
3 قاشق سوپخوری 5487پیاز سرخ شده
2 قاشق سوپخوری 5487 5487 5487 5487  5487رب گوجه فرنگی
150 گرم 5487 5487 5487 5487  5487روغن
یك استكان 5487آبلیمو یا آب نارنج
كمی 5487زیره
3-2 قاشق سوپخوری 5487 5487 5487 5487 5487  5487سركه
به مقدار لازم 5487نمك و فلفل

طرز تهیه:

برنج را شسته و آن را از قبل خیس می كنیم. گوشت را با 2 قاشق سوپخوری پیاز سرخ شده تفت می دهیم . سپس رب گوجه فرنگی و نمك و فلفل را به آن افزوده و گوشت را با 2 لیوان آب می بپزیم تا آب آن كاملاً كشیده شود. كلم را به صورت رشته های باریك خرد می كنیم و در قابلمه تقریباً بزرگی همراه با مقداری آب و سركه می گذاریم چند جوش زده تا بوی كلم از بین برود. سپس آن را آبكش كرده، با 2 قاشق سوپخوری روغن تفت می دهیم و گوشت و زعفران حل شده را هم اضافه می كنیم. بعد از آبكش كردن برنج، گوشت و كلم را با زیره در لابلای آن می ریزیم و مقداری روغن روی برنج ریخته، صبر می كنیم تا با شعله ملایم دم بكشد.

نكات تغذیه ای :

انواع كلم غنی از ویتامینC ،A و اسید فولیك هستند 5487 و نیز دارای املاحی چون فسفر ، سولفور، كلسیم و سدیم هستند. فولات موجود در كلم برای زنان باردار مفید است و نیز باعث پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی می شود.
 5487از خواص دیگر كلم می توان به ملین بودن آن اشاره كرد كه در رفع یبوست موثر است.
همچنین به علت دارا بودن ویتامینC ، بتاكاروتن و ایندول در پیشگیری از سرطان نقش دارد.
* تذكر : افرادی كه مبتلا به گواتر هستند بایستی از خوردن كلم پرهیز كنند زیرا بعضی از مواد موجود در كلم از جذب ید توسط غده تیروئید جلوگیری می كنند.



 5487


نوشته شده توسط : Cook Book