تبلیغات
کتاب آشپزی آنلاین برای تازه عروس ها - مربای بالنگ | مربا و کمپوت

آموزش آشپزی غذاهای ایرونی ایرانی - خارجی فرنگی - ایتالیایی - هندی - اسپانیایی - پاكستانی - عربی - تبریزی - انواع خورش خورشت - پلو - چلو - املت - كباب - دسر

Cook Book

جستجو

 

مربای بالنگ | مربا و کمپوت

جمعه 15 خرداد 1388   12:27 ب.ظ

مواد لازم : 54875487  54875487

بهار نارنج  548754873000 گرم
شكر  548754872500 گرم
آب لیموترش  548754870.5 فنجان
هل  548754871 قاشق سوپخوری
تخم مرغ  548754871 عدد

طرز تهیه :

برای تهیه مربای بالنگ ممکن است از بالنگ تازه یا خشک استفاده کرد و چون معمولا بالنگ خشک بیشتر در دسترس است طرز تهیه آن اول داده می شود و سپس تهیه مربای بالنگ تازه داده می شود :
تهیه مربا با بالنگ خشک :
با لنگ را یک روز در آبسرد خیس می کنیم تا کاملا نرم شود بعد با کارد تیزی روی پوست آنرا میتراشیم و نه آنکه بکلی پوست آن گرفته شود زیرا هر قدر پوست آن بیشتر گرفته شود عطر آن کمتر میشود بعد بالنگ را در آبجوش دوباره میجوشانیم تا مغز آن پخته و نرم شود 10 تا 12 ساعت آنرا در آب سرد میریزیم دو سه بار آب آنرا عوض میکنیم و کمی از آنرا میچشیم باید تلخی نداشته باشد.
بعد پارچه روی میز میکشیم و بالنگها را روی پارچه میچینیم تا آب زیادی آن گرفته شود و بالنگ آماده شده را وزن میکنیم و دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم یعنی به نسبت 1.5 کیلو بالنگ 3 کیلو شکر کافیست شکر را در ظرفی میریزیم 6 لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملا غلیظ شده قوام بیاید و در اخر کار نصف استکان آبلیمو در ان میریزیم و چند جوش که زد از روی اتش بر میداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم .
تهیه مربا با بالنگ تازه :
بالنگ را به چهار قاچ میکنیم و قسمت تخم و لیزی و سط آنرا میگیریم و باریک باریک به پهنای 3 تا 4 سانت میبریم و قطعه را بشکل لوزی یا چهار گوش خرد میکنیم در صورتیکه بخواهیم مربا ترد شود آنرا 10 تا 12 ساعت در آب آهک میخوابانیم و در صورتیکه بخواهیم نرم شود آب آهک لازم ندارد در صورت گذراندن در آب آهک آنرا چند آب میشوئیم و بعد دوباره در آب میجوشانیم مغز آن نرم که شد 24 ساعت آنها را در آب سرد میریزیم و مرتب آب انرا عئض میکنیم و میچشیم تلخی آن که گرفته شد انها را مثل مربای بالنگ روی پارچه پهن میکنیم که آب آن گرفته شود بعد دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم و 6 لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملا غلیظ شده قوام بیاید و در اخر کار نصف استکان آبلیمو در ان میریزیم و چند جوش که زد از روی اتش بر میداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم .
تهیه آب آهک :
به نسبت هر یک کیلو بالنگ یک کیلو آهک را در 5 تا 6 لیوان آب سرد حل میکنیم بهم میزنیم و میگذاریم آهک کاملا رسوب کند و بعد آب زلال آنرا روی بالنگ میریزیم و بعد 2 تا 3 ساعت بالنگ را مطابق دستور بالا آماده میکنیم .


 54875487


نوشته شده توسط : Cook Book